Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Planmatig onderhoud 68 woningen Hardenberg

  • Planmatig onderhoud Hardenberg
  • Planmatig onderhoud Hardenberg

In opdracht van Beter Wonen Vechtdal, heeft Salverda planmatig onderhoud uitgevoerd aan 68 woningen in Hardenberg. De woningen waren verdeeld over twee complexen.

Asbest saneren

Het asbest werd verwijderd onder asbesthoudende condities. Het ging om asbesthoudende standleidingen en vloeren in de gang en/of keuken. Het asbest mocht niet gesaneerd worden in een bewoonde woning. Daarom verlieten de bewoners tijdelijk hun woning voor 3 weken. In deze weken werden de meeste binnenwerkzaamheden uitgevoerd. De uithuizing werd gecoördineerd door Beter Wonen Vechtdal in samenwerking met Salverda Bouw.

In de woning bevond zich een standleiding in de kast in de keuken. De standleiding werd vervangen voor een niet asbesthoudende leiding. In de koker tussen het toilet en de badkamer bevonden zich meerdere asbesthoudende leidingen. De leidingen benaderden wij via het toilet. Hiervoor verwijderden wij de achterwand van het toilet. Na het verwijderen van de asbesthoudende leidingen, brachten wij een nieuwe achterwand met nieuw tegelwerk aan.

Tijdens de inventarisatie was er in een aantal woningen een asbesthoudende dekvloer in de gang en/of keuken gevonden. Om het asbest te kunnen verwijderen, schuurden wij de dekvloer.

Nieuw dak op de portiekflat

Het dak van het complex werd in zijn geheel verwijderd en vervangen door een nieuw dak. De constructie werd aangepast om het nieuwe dak te kunnen dragen.

PV-installatie

Op één complex werd op het dak een PV-installatie aangebracht. Iedere woning kreeg een eigen omvormer tot beschikking en werd voorzien in de stroomopbrengst van 6 panelen. De portiekopgang kreeg een nieuw uiterlijk en buitenschilderwerk.

Buiten werd de trapopgang vernieuwd. De trapopgang werd onder andere voorzien van nieuwe stalen treden, een looppad op de treden en nieuwe trapleuningen. Het buitenschilderwerk van de portiekflat kreeg een onderhoudsbeurt.

Nieuwe keukeninrichting

Een aantal keukens kwam in aanmerking voor vervanging. De bewoners mochten een nieuwe keuken uitzoeken bij Bruynzeel Keukens. De keuken werd geplaatst in de drie weken dat de bewoner niet aanwezig was.

De werkzaamheden werden uitgevoerd van medio juni 2017 tot het einde van dat jaar.