Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Projectmatig onderhoud 726 woningen Kempenaar te Lelystad

  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad
  • Kempenaar Lelystad

Centrada deed een uitvraag bij vier geselecteerde partijen. Hierbij is gekeken naar de prijs en het Plan van Aanpak. Salverda Bouw B.V. is hiervoor geselecteerd, samen met architect 19 het Atelier en installatiebedrijf Boer en van Veen.

Voordat het project van start ging, hebben wij een proefwoning gerealiseerd waarin wij alle werkzaamheden proefondervindelijk uitvoerden. Zo bepaalden wij direct wat de impact en overlast zou zijn voor de bewoners. Het grootste probleem wat de bewoners ervoeren, was tocht in de woning. Na een opname op locatie bleek, dat het niet noodzakelijk was om alle onderdelen te vervangen. Met het oog op duurzaamheid besloten wij daarom, in overleg met Centrada, de onderhoudscyclus van een aantal onderdelen door te schuiven.

Verder gaan wij zonnepanelen en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem aanbrengen. Ook zullen we alles compleet schilderen.

Om de werkzaamheden in alle 726 woningen in anderhalf jaar uit te voeren, hebben wij een doorlooptijd bepaald van 9 woningen per week. Hierbij hebben wij de wijk ook opgedeeld in Oost en West. Dit is mede bepaald door de hoeveelheid werkzaamheden wat verschilt per deel van de wijk.

In deze wijk komen 7 type woningen voor met vergelijkbare kenmerken die samen een geheel vormen. 19 het Atelier heeft een kleurenvisie gemaakt welke is afgestemd om eenheid te creëren in de wijk. Om het nieuwe ontwerp zo goed als mogelijk aan te laten sluiten bij de stijl van de huidige woningen en het versnipperde bezit in de wijk, wordt er een palet van crème-tinten gebruikt. Daarbij krijgen de ramen een neutrale kleur grijs. De kleur voor de voordeur wordt gekozen door de bewoners. Zij kunnen kiezen uit vijf verschillende kleuren om hun woning een eigen identiteit te geven.

Bewonerskeet on tour

Speciaal voor de gehele wijk hebben wij een bewonerskeet waarmee we door Oost en West gaan om informatie te brengen en op te halen. Wij noemen dit ‘Keet on Tour’. De bewonerswagen zetten we het gehele project in, waardoor we zichtbaar zijn in de wijk, laagdrempelige inloop hebben, flexibel zijn en direct beschikbaar zijn voor vragen. Wij nemen gewoon onze eigen stoelen en koffie mee!

Uitvoering

De werkzaamheden in Kempenaar West zullen van februari tot en met december van dit jaar gebeuren. In de tussentijd gaan wij beginnen met de werkzaamheden in Kempenaar Oost. Deze zullen medio 2023 afgerond worden. De wijk hebben wij verdeeld in fases, gekoppeld aan de planning.

Erfafscheiding

Vanuit Centrada kregen wij een vastgesteld budget mee; dit vormde een onderdeel van het Plan van Aanpak. Dit budget bleek niet toereikend te zijn na de uitwerking. Wij droegen een oplossing aan om aan de doelstelling vanuit Centrada te voldoen en die ook paste binnen het budget.
Centrada wil graag de uitstraling van de wijk en het straatbeeld verbeteren, zodat een rustig straatbeeld ontstaat.
De uitstraling wordt mede bepaald door de grote diversiteit aan gebouwde schuren, opstallen, hagen en schuttingen. In overleg met Centrada hebben we een aantal niveaus bepaald. Hierbij plaatsen wij als de erfafscheiding in het straatbeeld staat een hoog hekwerk aan de achterzijde en een houten schutting bij een kopwoning aan de zijkant.
Wanneer de erfafscheiding niet zichtbaar is in verband met struiken of bomen van de gemeente, gaan wij noodzakelijk reparatiewerk uitvoeren. Bij de reparaties gaan wij duurzaam om met bestaande materialen en hergebruiken we waar dat kan.

Ook brengen wij aan de voorzijde van de woning een laag hekwerk aan.