Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Realisatie 6 appartementen aan de Derde Helmersstraat te Amsterdam

  • 3e Helmersstraat Amsterdam
  • 3e Helmersstraat Amsterdam
  • 3e Helmersstraat Amsterdam
  • 3e Helmersstraat Amsterdam

In opdracht van Aurora Vrido B.V. realiseerde Salverda Bouw 6 appartementen in een bestaand pand aan de Derde Helmersstraat 29 in Amsterdam.
Dit bestaande pand kreeg twee bouwlagen extra. Onder het pand kwam een kelder en erbovenop kwam een extra verdieping. Kortom: een serieuze ingreep, maar met behoud van de sfeer van het pand.
Het betrof een turn-key werk waarbij in het voortraject, samen met de opdrachtgever, architect en adviseurs, het ontwerp werd gemaakt.

Kelder

Men startte met het saneren van vervuilde grond onder het pand. Door het maken van een nieuwe kelder verbeterde de fundering van het bestaande pand meteen. Hiervoor brachten we 27 schroefinjectiepalen aan, waarop we de nieuwe betonkelder bouwden. Om daglicht binnen te krijgen, realiseerden we een aantal koekoeken aan de gevel.

Ruwbouw constructie en gevels

Alle verdiepingsvloeren werden verstevigd met houten balken en/of stalen liggers. Daarna startten we met het realiseren van een extra verdieping op het bestaande pand. Deze verdieping bestond grotendeels uit een staalconstructie, met daartussen HSB-elementen. De elementen voor de verdiepingsvloer, wanden en kap werden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in zijn geheel gemonteerd.
De gevelrenovatie omvatte het herstellen en aanhelen van metsel- en voegwerk, waar nodig. De gevelkozijnen werden vervangen. Salverda Bouw beschikt over een eigen machinale werkplaats waar wij de nieuwe kozijnen maakten. De gevelkozijnen werden aan de buitenzijde voorzien van de profilering die behoort bij het pand en er kwam isolatieglas in.

Afbouw

Aansluitend op de ruwbouw realiseerde Salverda Bouw de afbouw, zodat de appartementen bouwkundig gereed opgeleverd konden worden. De opdrachtgever is voornemens een deel van de appartementen te verhuren.

Het project startte in februari 2019; de oplevering was in december 2019.