Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Realisatie 6 appartementen aan de Derde Helmersstraat te Amsterdam

In opdracht van Aurora Vrido B.V. realiseert Salverda Bouw 6 appartementen in het bestaande pand aan de Derde Helmersstraat 29 in Amsterdam.
Dit bestaande pand krijgt twee bouwlagen extra. Onder het pand komt een kelder en erbovenop komt een extra verdieping. Kortom: een serieuze ingreep, maar met behoud van de sfeer van het pand.
Het betreft een turn-key werk waarbij in het voortraject, samen met de opdrachtgever, architect en adviseurs, het ontwerp is gemaakt.

Kelder

Er is gestart met het saneren van vervuilde grond onder het pand. Door het maken van een nieuwe kelder verbetert de fundering van het bestaande pand meteen. Hiervoor brengen we 27 schroefinjectiepalen aan, waarop we de nieuwe betonkelder bouwen. Om daglicht binnen te krijgen, realiseren we een aantal koekoeken aan de gevel.

Ruwbouw constructie en gevels

Alle verdiepingsvloeren worden verstevigd met houten balken en/of stalen liggers. Daarna starten we met het realiseren van een extra verdieping op het bestaande pand. Deze verdieping bestaat grotendeels uit een staalconstructie, met daartussen HSB-elementen. De elementen voor de verdiepingsvloer, wanden en kap worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in zijn geheel gemonteerd.
De gevelrenovatie omvat het herstellen en aanhelen van metsel- en voegwerk, waar nodig. De gevelkozijnen worden vervangen. Salverda Bouw beschikt over een eigen machinale werkplaats waar wij de nieuwe kozijnen maken. De gevelkozijnen worden aan de buitenzijde voorzien van de profilering die behoort bij het pand en er komt isolatieglas in.

Afbouw

Aansluitend op de ruwbouw realiseert Salverda Bouw de afbouw, zodat de appartementen bouwkundig gereed opgeleverd kunnen worden. De opdrachtgever gaat een deel van de appartementen in de toekomst verhuren.

Het project is in februari 2019 gestart en zal naar verwachting in december 2019 gereed zijn.