Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Realisatie 8 appartementen aan de Sarphatistraat te Amsterdam

  • Sarphatistraat Amsterdam
  • Sarphatistraat Amsterdam
  • Sarphatistraat Amsterdam
  • Sarphatistraat Amsterdam

In opdracht van Aedes Real Estate heeft Salverda Bouw aan de Sarphatistraat 24-26 in Amsterdam 8 luxe appartementen gerealiseerd. Het totale woonoppervlak is circa 1.000 m². De 2 panden stonden voor de realisatie leeg.

Kelder

Een van de uitdagingen van dit project lag direct aan het begin, namelijk het realiseren van een kelder onder het bestaande pand. Er werden zo’n 40 schroefinjectiepalen aangebracht vanaf de oude keldervloer. Vervolgens werd de keldervloer gesloopt, bemaling opgezet en grond afgevoerd. De opbouw kon beginnen, dat wil zeggen dat de betonnen ‘kelderbak’ gemaakt werd.

Constructief verbeteren

Ondertussen werd al gestart met het constructief verbeteren van de bovenliggende verdiepingen. Salverda Bouw deed tevens de renovatie van de gevels en het dak. Deze renovatie hield in, dat het pand in de steigers kwam te staan en gevelkozijnen werden vervangen. Tevens werd schilder- en ander renovatiewerk uitgevoerd. Een deel van de installatie-units kwam verdekt op het dak te staan en er werd een aantal aanpassingen en verbeteringen aan het dak gedaan. Inpandig werd een nieuwe liftschacht gerealiseerd voor een personenlift. Toen de ruwbouw gereed was, startte het compleet afbouwen van de appartementen, wat opnieuw een uitdaging was, aangezien de appartementen in het luxe segment thuishoorden.