Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie en nieuwbouw bedrijfshal Scania te Hasselt

In opdracht van Schavast is Salverda Bouw gestart met de herontwikkeling van het voormalige Konosch-terrein op industrieterrein Hasselt.
De werkzaamheden voor Salverda bestaan uit het renoveren van de voormalige productiehal van Konosch en het realiseren van een nieuwe logistieke bedrijfshal met een oppervlakte van circa 6.600 m² en 4 laaddocks.

Renovatie bedrijfshal

De voormalige productiehal van Konosch krijgt een nieuwe gevel en nieuwe toegangsdeuren. Op het dak demonteren wij de huidige lichtstraten en vernieuwen wij de dakbedekking. Door de renovatie is de hal toekomstbestendig gemaakt.

Nieuwbouw logistieke bedrijfshal

Achter de gerenoveerde hal realiseren wij een logistieke opslaghal in een bouwtijd van slechts 18 weken. In de hal wordt een sprinklerinstallatie aangebracht. Deze installatie wordt gevoed door een ondergrondse terreinleiding vanuit het sprinklervat van de naastgelegen bedrijfshal die in 2015 is gebouwd door Salverda. In het ontwerp van de logistieke opslaghal is rekening gehouden met het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Aanvulling op dit ontwerp is het realiseren van een nieuw trafostation op de kavel die geschikt is voor een grote hoeveelheid energieteruglevering.
De bedrijfshal wordt gebouwd op 1.700 heipalen en heeft een hoogte van 10,7 m¹. Het krijgt dezelfde uitstraling als de naastgelegen bedrijfshal. Met een overspanning van de staalconstructie van 18,0 m¹ is de hal vrij indeelbaar voor de toekomstige gebruiker. De staalconstructie is bekleed met geïsoleerde betonplinten, sandwichpanelen en staaldakplaten met PIR-isolatie en PVC dakbedekking.

Logistieke hotspot

De infrastructurele werkzaamheden op het terrein worden uitgevoerd door Schagen Infra. Dit betreft onder andere het realiseren van DWA- en RWA-riolering en het aanbrengen van meer dan 10.000 m² asfaltverharding. Gezamenlijk ontwikkelt de Schagen Groep het voormalige Konosch-terrein tot een logistieke hotspot.