Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie en nieuwbouw bedrijfshal Scania te Hasselt

  • Scania Konosch Hasselt
  • Scania Konosch Hasselt

In opdracht van Schavast heeft Salverda Bouw het voormalige Konosch-terrein op industrieterrein Hasselt herontwikkeld.
De werkzaamheden voor Salverda bestonden uit het renoveren van de voormalige productiehal van Konosch en het realiseren van een nieuwe logistieke bedrijfshal met een oppervlakte van circa 6.600 m² en 4 laaddocks.

Renovatie bedrijfshal

De voormalige productiehal van Konosch kreeg een nieuwe gevel en nieuwe toegangsdeuren. Op het dak demonteerden wij de huidige lichtstraten en vernieuwden wij de dakbedekking. Door de renovatie maakten wij de hal toekomstbestendig.

Nieuwbouw logistieke bedrijfshal

Achter de gerenoveerde hal realiseerden wij een logistieke opslaghal in een bouwtijd van slechts 18 weken. In de hal kwam een sprinklerinstallatie. Deze installatie voedde zich door een ondergrondse terreinleiding vanuit het sprinklervat van de naastgelegen bedrijfshal die in 2015 werd gebouwd door Salverda. In het ontwerp van de logistieke opslaghal was rekening gehouden met het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Aanvulling op dit ontwerp was het realiseren van een nieuw trafostation op de kavel die geschikt was voor een grote hoeveelheid energieteruglevering.
De bedrijfshal werd gebouwd op 1.700 heipalen en is 10,7 m¹ hoog. Het kreeg dezelfde uitstraling als de naastgelegen bedrijfshal. Met een overspanning van de staalconstructie van 18,0 m¹ was de hal vrij indeelbaar voor de gebruiker. De staalconstructie was bekleed met geïsoleerde betonplinten, sandwichpanelen en staaldakplaten met PIR-isolatie en PVC dakbedekking.

Logistieke hotspot

De infrastructurele werkzaamheden op het terrein werden uitgevoerd door Schagen Infra. Dit betrof onder andere het realiseren van DWA- en RWA-riolering en het aanbrengen van meer dan 10.000 m² asfaltverharding. Gezamenlijk ontwikkelde de Schagen Groep het voormalige Konosch-terrein tot een logistieke hotspot.