Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie Heineken Experience

  • Bouwplaats Heineken
  • Voorkant pand Heineken
  • Bouwplaats Heineken
  • Voorkant pand Heineken

Salverda is gestart met de bouw van een van de grootste en meest complexe renovaties van de Heineken Experience in het afgelopen decennium. Deze opdracht is een gevolg op de positieve reactie die we hebben ontvangen op de uitvoering van de werkzaamheden voor de logistieke vernieuwing van het Anne Frank Huis.

Ook procesmanager Danny van Eck van Ideal Projects is enthousiast over onze samenwerking: ‘Salverda is een bouwteampartner met een hoofdletter B. Geselecteerd op basis van vakkennis en procesmatige aanpak én vertrouwen van het team dat die aanpak overbracht. Salverda heeft als bouwteampartner haar toegevoegde waarde bevestigd. Een feest in voortvarende samenwerking!’

Net als bij Anne Frank Huis is ook bij Heineken Experience de aanleiding van de (ver)bouwwerkzaamheden de veiligheid van de wachtende bezoekers van de Heineken Experience op de drukke Stadhouderskade. Heineken Experience heeft besloten de huidige paardenstal op het binnenterrein te slopen en daarvoor in de plaats een nieuw entreegebied te realiseren waar bezoekers zich (inpandig) gaan verzamelen. Bezoekers kunnen het nieuwe entreegebied zonder kaartje betreden, de Store bezoeken of een apart kaartje kopen voor het dakterras, ook zonder de reguliere tour te doen.

Renovatiewerkzaamheden

Daarnaast vinden tegelijkertijd inpandig grote renovatiewerkzaamheden plaats waarbij veel sloopwerk komt kijken. In verband met de beperkte ruimte dient er voor aan- en afvoer van materiaal gebruik te worden gemaakt van de openbare weg. Een logistieke uitdaging in het centrum van Amsterdam, waarvoor Salverda slimme en creatieve oplossingen heeft bedacht. Voor de bouw van het entreegebied wordt in november een torenkraan opgebouwd op de binnenplaats, in de fundering van de nieuwbouw.

Entreegebied & Logistiek

De in- en uitgang blijven aan de Stadhouderskade maar de huidige paardenstallen, die achter de brouwerij gevestigd zijn, maken plaats voor een ruime entreehal die toegankelijk is vanaf de straat. Op deze manier verdwijnt de wachtrij buiten. Tevens accentueert de ontvangsthal ook de monumentale gevel en wordt meer aandacht gevestigd op de koperen ketels. Het logistieke gedeelte op het achterterrein wordt heringedeeld, met als doel de logistieke processen te versoepelen en de opslagcapaciteit te verbeteren.

Moutzolder & Dakterras

Door deze gebieden te renoveren worden de oorspronkelijke functies van beide ruimtes blootgesteld. Het dak wordt voor het eerst voor een groter publiek toegankelijk via een lift in de entreehal. De lift brengt gasten naar de 6e verdieping waar de Moutzolder gevestigd is. In die ruimte werd vroeger het gerstemout verwerkt. De Moutzolder zal dienen als bar, van waar gasten toegang hebben tot het dakterras. Deze brouwerij is door de jaren heen getuige geweest van de ontwikkeling van de Pijp (ofwel gebied YY). Om die reden biedt het dak de unieke kans om te laten zien hoe gebied YY is veranderd en wat de bijdrage van Heineken is geweest aan de stad Amsterdam.

Projectleider Gerwin Port is er trots op dat Heineken ons het vertrouwen geeft dat we in onze eerste samenwerking mogen werken aan dit unieke stukje Amsterdam!