Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie Kimpton De Witt Hotel te Amsterdam

  • Kimpton De Witt Amsterdam
  • Kimpton de Witt - Super Lyan - Livingroom_1
  • Kimpton de Witt - Super Lyan - Seating
  • Kimpton De Witt Amsterdam
  • Kimpton de Witt - Super Lyan - Livingroom_1
  • Kimpton de Witt - Super Lyan - Seating

Voor Kimpton De Witt Hotel Amsterdam heeft Salverda Bouw de voormalige Housebar en lobby met binnentuin verbouwd naar een totaal nieuw barconcept “Super Lyan”. Dit met een design-knipoog naar de jaren ’50.

Super Lyan is een all-day bar met overdekte binnentuin waar je wakker kunt worden met een kop koffie en een vegan donut, rustig kunt werken met een perfect gezette thee, maar ook kunt kiezen voor eigenzinnige cocktails. Zo serveert Super Lyan als een van de eerste bars in Amsterdam een aantal cocktails van de tap. Super Lyan bestaat uit drie verbonden ruimtes:  de Super Lyan living room, de Super Lyan garden en de Super Lyan bar.

Tunnel

Tijdens de verbouwing was de uitdaging, om steeds de looproute vanuit de lobby naar het restaurant toegankelijk te houden. Door middel van een tunnel, die dwars door het bouwgebied ging, kon de looproute voor de gasten behouden blijven. De tunnel ging tijdens de verbouwing mee met de verschillende afbouwfases. Doordat het hotel volledig operationeel bleef, was de afstemming van de werkzaamheden cruciaal om zo min mogelijk overlast voor de hotelgasten te veroorzaken.

Bar

De bar is gevestigd in één van de drie monumentale 17e-eeuwse huisjes, die onderdeel uitmaken van het hotel. De complete binneninrichting, het schilderwerk en de installaties zijn hier door Salverda Bouw uitgevoerd. In deze monumentale inrichting is een hoogwaardige 3D-gevormde bar geplaatst. Deze bar is compleet vervaardigd van gebogen Corian.

Geboortehuis

De voormalige binnentuin is onder andere voorzien van een nieuw daklicht, terrazzovloeren en een trellisplafond.
In de gevel van het geboortehuis van Pieter Corneliszoon Hooft zijn sparingen gemaakt voor nieuwe kozijnen voor de achterliggende private dining room. De voormalige vergaderzaal “PcHooft” heeft nu de functie van private dining gekregen. Deze zaal is volledig gerenoveerd en voorzien van een eiken lambrisering in shaker-style.

Met een goede afstemming en optimale samenwerking hebben we het project in 10 weken opgeleverd.

Fotografie: Ashkan Mortezapour