Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie Langebrug te Blijham

Salverda voert momenteel onderhoudswerkzaamheden uit aan de Langebrug bij Blijham in opdracht van provincie Groningen. De brug ligt over de rivier de Westerwoldsche Aa, vlakbij de Duitse grens.

Werkzaamheden

De opleggingen, die de verbinding vormen tussen het landhoofd en het brugdek, waren versleten. Deze opleggingen hebben wij gesloopt en daarvoor in de plaats zijn nieuwe opleggingen aangebracht. Daarnaast zijn de voegen vervangen en betonschades hersteld. Tevens is een kathodische bescherming aangebracht die voorkomt dat het staal in de brug gaat werken en er scheurvorming ontstaat. Om te garanderen dat de kathodische bescherming goed zou werken, hebben we tussentijds diverse metingen verricht.

Uitdaging

De werkruimte was slechts zeventig centimeter hoog. Om overal bij te kunnen, werd kleiner gereedschap dan normaal gebruikt. Bij de sloop van de opleggingen konden we in plaats van de hakhamer een op afstand bedienbare slooprobot inzetten.

Aanvullende opdracht

Als aanvullende opdracht heeft provincie Groningen ons gevraagd om de schampkant plaatselijk te repareren. Deze werkzaamheden hebben we momenteel nog in uitvoering.