Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie Park Plaza Victoria Hotel Amsterdam

Salverda Bouw heeft een totaal renovatie uitgevoerd aan het hotel Park Plaza Victoria Amsterdam in opdracht van PPHE Hotel Group. Dit markante en monumentale pand is zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde gemoderniseerd.

Park Plaza Victoria Amsterdam is gelegen op de hoek van Damrak en Prins Hendrikkade, direct tegenover het centraal station in hartje Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam bevindt zich naast het reeds door Salverda Bouw gerenoveerde Art’Otel Amsterdam. Logistiek gezien was dit project een grote uitdaging.

Werkzaamheden Victoria Hotel

De algemene ruimten op de begane grond zijn voorzien van een eigentijds interieur met een kenmerkende sfeer. De lobby, receptie, bar, restaurant en conferentiezalen zijn volledig vernieuwd. Het hotel heeft de gelegenheid gegrepen om ook de indeling volledig op de schop te gooien zodat het voor de gasten nog logischer en gastvrijer wordt.

Het interieur en de techniek van de algemene ruimten zijn volledig gemoderniseerd en voorzien van een schitterende uitstraling. De kamers hebben tevens een nieuwe indeling gekregen. De badkamer is vergroot en vernieuwd en de kamers hebben ook een verfrissend interieur, waarbij ook hier de techniek een aangenaam comfort voor de gasten vormt.

Overlastbeperking

Alle werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd waarbij de gasten van het in gebruik blijvende hotel zo weinig mogelijk overlast ondervonden. Dat bewerkstelligden wij door het gastengebied en het bouwgebied volledig van elkaar te scheiden.

We hebben in de omzoomde binnenplaats van het hotel een torenkraan geplaatst die behoudens de punt en de giek volledig door het gebouw was omsloten. Het plaatsen en demonteren van deze kraan, wat op zondagnacht was gepland, was een grote uitdaging in de grote mensenmassa in het hartje van Amsterdam.