Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie productiebedrijf Diepenveen en waterwingebied Boerhaar

  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen
  • Boerhaar Diepenveen

Salverda gaat voor Vitens bouwwerkzaamheden verrichten op productiebedrijf Diepenveen en waterwingebied Boerhaar. Het werk in Diepenveen bestaat uit nieuwbouw van een beluchtingsgebouw en uitbouw van een tweetal bestaande bedrijfsgebouwen. Verder wordt een aantal aanpassingen verricht in opslag- en bedrijfsruimtes. In Boerhaar worden nieuwe winputten gerealiseerd en bestaande putten geamoveerd. Hiermee worden de productiecapaciteit en bedrijfszekerheid verhoogd.

Het waterwingebied Boerhaar heeft nog ruimte in de waterwinvergunning. Momenteel wint Vitens in Boerhaar 2 miljoen kuub water per jaar. Vitens gaat dit uitbreiden naar 3 miljoen kuub per jaar. Deze extra capaciteit is nodig om in de toekomst de inwoners van Salland en Deventer te voorzien van drinkwater. Maar dat vraagt wel de nodige aanpassingen zowel op Boerhaar als bij productiebedrijf Diepenveen.

Beluchtingsgebouw

Het beluchtingsgebouw wordt nieuw gerealiseerd. Met de komst van dit gebouw worden nieuwe processtappen toegevoegd en de kwaliteit van het drinkwater geborgd.
In het gebouw komen beluchtingstorens te staan met het bijbehorende leidingwerk en installaties. Verder komen er twee reservoirs voor het beluchtingswater. De kelders van het gebouw worden gemaakt uit in het werk gestorte wanden. Hierop komt een staalconstructie. De gevel wordt opgetrokken uit metselwerk dat overgaat in stalen beplating.

Filtergebouw

Het filtergebouw wordt uitgebreid met een extra filtervoorziening waardoor de productiecapaciteit verhoogd wordt. Om deze filtervoorziening te kunnen plaatsen zal de huidige gevel aan de voorzijde geamoveerd worden en zal hier een aanbouw van vier meter gerealiseerd worden. Deze bestaat uit een betonnen fundering met daarop een staalconstructie.

Reinwaterpompgebouw

Het reinwaterpompgebouw wordt uitgebreid met twee laagspanningsruimtes. In deze ruimtes komen installaties te staan. De ruimte heeft een verlaagde vloer ten behoeve van de bekabeling. Ze wordt opgetrokken uit betonnen vloeren en wandjes. Boven de grond worden de wanden opgetrokken uit metselwerk.

Planning

In september 2023 starten wij met de eerste werkzaamheden in Diepenveen. Een paar weken daarna begint de renovatie van productiebedrijf Boerhaar. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van elektrisch materieel en gereedschap. De werkzaamheden worden hiermee stiller en duurzamer uitgevoerd. De oplevering van het project is eind 2025.

Omgevingsapp

Omdat we weten dat onze werkzaamheden impact kunnen hebben op de omgeving, delen we via de omgevingsapp van Salverda Bouw berichten over de voortgang van de werkzaamheden. In de omgevingsapp kunt u ook eventuele opmerkingen of vragen stellen.
Wilt u gebruik maken van deze omgevingsapp? Scan dan onderstaande QR-code.

QR-code omgevingsapp Boerhaar Diepenveen