Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Renovatie Swissotel

  • Swissotel Amsterdam
  • Swissotel Amsterdam
  • Swissotel Amsterdam
  • Swissotel Amsterdam

Het 4-sterren Swissotel is gevestigd in Amsterdam op de Dam, een van de drukste plekken in Amsterdam.

In de periode 1999 tot 2004 renoveerde Salverda Bouw reeds de verdiepingen 1 en 3, 4, 5 en 6. Na deze periode was het hotel weer aan vernieuwing toe. Het initiatief tot een nieuwe renovatieronde werd genomen. Deze renovatie werd uitgevoerd in verschillende fases.
In 2016 hebben we de 23 hotelkamers van de 2e verdieping aangepakt. Twee jaar later, in 2018, zijn de verdiepingen 5 en 6 gerenoveerd. In 2019 werden kantoren omgebouwd tot 3 hotelkamers. Het betrof een turnkey project, waarbij wij de badkamers vernieuwden, de kamers opknapten en ook het vaste en losse meubilair plaatsten. Tevens bouwden wij een fraaie suite.

Logistiek plan

Omdat de bezettingsgraad van het hotel hoog was, maakte Salverda een logistiek plan. Hierbij was rekening gehouden met werktijden, overlast en een zo minimaal mogelijke logistieke belasting van de liften van het hotel. Salverda regelde hiervoor in overleg met de gemeente de benodigde vergunningen.

Sfeer

De nieuwe kamers ademen een sfeer van luxe en weldaad uit. De badkamers zijn bekleed met bijzonder hoogwaardig natuursteen, geïmporteerd uit Zwitserland. In de kamers staan fraaie meubelen van eikenhout. In de badkamer is een modern Bluetooth audiosysteem en een TV. Er is een zeer hoogwaardige afwerking geleverd.