Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Transformatie van het Bungehuis tot Sohohouse Amsterdam

  • Entree Bungehuis Soho Amsterdam
  • Bungehuis Amsterdam
  • Entree Bungehuis Soho Amsterdam
  • Bungehuis Amsterdam

In opdracht van Raam 468 BV heeft Salverda Bouw het Bungehuis in het centrum van Amsterdam verbouwd. Het werk hadden wij verkregen middels een onderhandse aanbesteding.

Het voormalig kantoorpand van de Universiteit van Amsterdam aan de Spuistraat werd verbouwd tot een Soho House. Soho House & Co is in 1995 opgericht in Londen als privéclub voor mensen in de creatieve industrie. Daarnaast heeft Soho House & Co sindsdien clubs in heel Europa en Noord-Amerika geopend, evenals restaurants, bioscopen, werkruimten, spa’s en slaapkamers.

Transformatie

In mei 2017 is Salverda Bouw gestart met het transformeren van het Bungehuis t0t Soho House Amsterdam. Na ruim een jaar bouwen is er in juli 2018 formeel opgeleverd, waarna de openingsfase ook meteen is gestart. Voor Salverda Bouw was het een bijzonder en uitdagend project. Zo is er het zwembad, dat op het dak is geplaatst. Salverda heeft hiervoor de staalconstructie (zo’n 40 ton) verzorgd. Ook verzorgden wij het afwerken van het zwembad met ambachtelijk gebakken tegels. Het staal van het zwembad is verwerkt in een verhoogde dakvloer bovenop het bestaande dak. Onder de dakvloer zijn installatie units met bijbehorende installaties geplaatst. De verhoogde dakvloer is voorzien van een daktuin met diverse barren en terrasjes.

Het atrium is door Salverda voorzien van drie elektrisch aangestuurde lichtkappen. Op warme dagen kunnen deze dus geopend worden.

Hotelkamers

In het pand zijn op drie verdiepingen 79 hotelkamers gerealiseerd. Een deel hiervan betreft monumentale kamers. Hierin heeft Salverda veel monumentale lambrisering en deuren gedemonteerd en later teruggeplaatst. Zo zijn ook de vier liftschachten voorzien van nieuwe liften. Salverda Bouw heeft de vroegere monumentale liftinterieurs in de nieuwe liften getimmerd.

Overige ruimten

Op de overige vier verdiepingen zijn de volgende onderdelen gerealiseerd: clubruimte Soho House, restaurants, grootkeukens, cinema, spinning, gymstudio, sauna en steamroom met bijbehorende douches en kleedkamers, sanitaire ruimten, liften, event rooms, behandelruimten, fietsenkelder en diverse ruimten voor het personeel.

Daarnaast zijn de gevels gereinigd en hersteld. Al het glas in de bestaande messing kozijnen is vervangen door isolerend glas.