Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Uitbreiding kantoor Salverda Bouw te ’t Harde

Na ruim een jaar van plannen maken en uitwerken, zijn wij blij dat er na de bouwvakvakantie van 2018 begonnen is met de uitbreiding van ons eigen kantoorpand. Salverda Bouw is de afgelopen jaren flink doorgegroeid en daarom is uitbreiding van het kantoorpand noodzakelijk.

Het project bestaat uit 2 fasen. De eerste fase omvat de realisatie van de uitbreiding met nieuwe vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten. Deze nieuwbouw wordt met een atrium aan het bestaande kantoor verbonden. Hierdoor ontstaat een ruime nieuwe entree. Nadat de nieuwbouw gereed is, nemen we ook het bestaande kantoor flink onder handen. Het kantoor krijgt nieuwe isolatie en een nieuwe buitengevel en de dakbedekking wordt vervangen. Naast het deels wijzigen van diverse functies, vervangen we de vloerafwerking en vernieuwen we de bestaande plafonds.

Zowel de uitbreiding als het bestaande kantoor krijgen eigentijdse materialen en kleuren. Er komt een geheel nieuwe gebouwinstallatie in het bestaande kantoor, zodat de klimaatbeheersing voldoet aan de huidige normen.

Duurzaamheid, gasloos en circulariteit

Bij de uitwerking van de plannen heeft Salverda Bouw veel aandacht geschonken aan duurzaamheid en circulariteit, in de overtuiging dat een bewuste/andere inzet van energie en materialen een grote bijdrage levert aan het in stand houden van onze leefomgeving.

De klimaatbeheersing van het gehele kantoor zal ‘all-electric’ uitgevoerd worden. De huidige gasaansluiting wordt verwijderd en de benodigde energie wordt opgewekt doormiddel van een grote hoeveelheid PV-panelen. Door een goede thermische schil aan te brengen en installatieonderdelen met een hoog rendement te selecteren, blijft de benodigde energiehoeveelheid zo laag mogelijk.

Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten geselecteerd. Een zichtbaar circulair product is de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. Het atrium krijgt rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.