Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Uitbreiding Vitens Fikkersdries II te Driel

  • Vitens Fikkersdries Driel
  • Vitens Fikkersdries Driel

In opdracht van Vitens voert Salverda Bouw werkzaamheden uit op de zuiveringslocatie Fikkersdries te Driel. De locatie bestaat uit twee productiebedrijven: Fikkersdries I en Fikkersdries II.
Salverda heeft de opdracht gekregen om de zuiveringscapaciteit van Fikkersdries II te verhogen door twee nieuwe filterketels te plaatsen naast de vier reeds bestaande filterketels. Hierdoor wordt een totale bruto capaciteit van 2.400 m³/h gerealiseerd. Op dit moment staat een aantal ketels nog buiten. Het bestaande gebouw wordt uitgebreid, zodat zowel de bestaande als de nieuwe installaties binnen komen te staan.

Coördinatie

Als bouwkundig aannemer is Salverda Bouw verantwoordelijk voor de realisatie en coördinatie van het gehele project, onder andere voor de werktuigbouwkundige, civieltechnische, elektrotechnische en procesautomatiseringswerkzaamheden.

Filterketels nieuw en bestaand

De bestaande filterketels worden voorzien van nieuwe coating. Ook plaatsen wij twee filterketels bij. Het nieuwe leidingwerk en de benodigde elektrotechnische installaties realiseren wij in samenwerking met Rook Pijpleidingbouw en Hollander Techniek.

Bouwkundige werkzaamheden

Door de hoeveelheid nieuw leidingwerk en installaties is het nodig dat alle installaties binnen komen te staan. Daarom worden de huidige overkappingsconstructies, trappen en bordessen gesloopt en realiseren wij een geheel nieuwe bouwkundige afbouw in de vorm van een staalconstructie met stalen dak- en wandplaten met isolerende binnendozen. Aan de binnenzijde komt tot 4 meter metselwerk. Aan de buitenzijde van de gevel passen wij stalen beplating toe. Het geheel wordt afgewerkt met houten gevelbekleding en gevelbegroeiing.

Voortgang

In januari 2022 is gestart met de sloop van de staalconstructie en is het bouwterrein ingericht. De oplevering staat gepland voor eind 2022.