Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verbouw hoofdkantoor Vitens Zwolle

Het hoofdkantoor van Vitens aan De Oude Veerweg in Zwolle is overgegaan op ‘het nieuwe werken’. Om dit te kunnen realiseren heeft er een ingrijpende renovatie plaats gevonden. Enkele uitgangspunten voor de architect waren: licht, transparant, veel glas en een frisse nieuwe start. De werkzaamheden zijn ingedeeld in 2 fasen.

Fase 1 betrof de hoogbouw van 3 bouwlagen. Elke bouwlaag bestaat uit een ontmoetingsruimte, sanitaire groep, transparante vergaderkamers en grote open ruimten met veel flexplekken. Fase 2, de laagbouw met de begane grond en souterrain, is volledig gestript. In het souterrain zijn diverse vergaderruimten door middel van systeemwanden gerealiseerd, met in het middelpunt een stalen trap naar de begane grond. De begane grond staat in het teken van ontmoeting en bestaat uit een grote open ruimte met een aantal vergaderkamers. Vanwege de nieuwe indeling en het nieuw aan te brengen daklicht is een groot gedeelte van de staalconstructie en huidige dakvloer verwijderd en vervangen voor een nieuwe staalconstructie met dakvloer.

De medewerkers van Vitens bleven tijdens de bouwtijd aanwezig op locatie, wat veel afstemming vroeg tussen alle betrokken partijen.