Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

(Ver)bouw Inntel hotel hartje Amsterdam

  • Inntel Amsterdam
  • Inntel Amsterdam
  • Inntel Amsterdam
  • Inntel Amsterdam

(Ver)bouwen in het hart van Amsterdam, Salverda Bouw regelt het. Op 5 minuten loopafstand van het centraal station van Amsterdam ligt het Inntel hotel. Een perfecte uitvalsbasis om onze hoofdstad te verkennen. Het hotel had een lobby op de begane grond en 239 comfortabele hotelkamers vanaf de 2e verdieping.

Ontwerp

De begane grond en 1e verdieping waren eigendom van Kroonenberg groep. Nadat deze ruimtes leeg kwamen, gingen Inntel hotels en Kroonenberg groep in gesprek en werden er plannen gemaakt om een groot deel van deze ruimtes bij het hotel te voegen. Hierop ontwierp D/Dock een bouwkundig plan voor 15 hotelkamers op de begane grond en 23 hotelkamers op de 1e verdieping. In opdracht van Inntel hotels vulde EM interieur architecten de kamerindelingen en aankleding verder in.

Uitvoering

De begane grond en 1e verdieping waren voorheen ingericht als fitness-studio. De betreffende ruimtes werden compleet kaal gesloopt waarna de ruimtes werden omgebouwd naar hotelkamers.
De werkzaamheden zijn in mei 2018 opgeleverd.

Belangrijk aspect tijdens de uitvoering was de beperkte ruimte om het gebouw in combinatie met het drukke verkeer. Dit vergde nauw overleg met alle betrokkenen, de omwonenden en de gemeente Amsterdam.

Tevens moest er rekening gehouden worden met de gebruikers van het gebouw omdat de bedrijfsvoering van het gebouw gedurende de uitvoering gecontinueerd werd.