Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verbouwing en uitbreiding Villa Hofvliet te Zwolle

Op een unieke locatie in Zwolle aan de rand van de binnenstad, is begin 2015 de verbouwing en uitbreiding gestart van Villa Hofvliet. De wens van onze opdrachtgever was om op deze prachtige locatie aan de Pannekoekendijk een restaurant te realiseren. Het oude pand stond al geruime tijd leeg, waardoor het inmiddels onderhevig was aan verval.

De buitenzijde van de karakteristieke villa is zoveel mogelijk behouden, terwijl de binnenzijde van het gehele pand een grondige update heeft gekregen. De begane grond is geheel verbouwd en voorzien van o.a. nieuwe zitgelegenheden voor het restaurant, een barindeling en een nieuwe toiletgroep. Karakteristieke elementen zoals de bestaande houten trap naar de verdieping zijn behouden gebleven. Daarnaast zijn er 2 nieuwe doorbraken gerealiseerd naar 2 nieuwbouw gedeelten.

In de uitbreiding met een gesloten karakter is de nieuwe keuken gerealiseerd. In deze ruimte zijn alle voorzieningen voor een moderne keuken meegenomen. De andere uitbreiding betreft het restaurantgedeelte welke men vanuit de bestaande villa kan bereiken. Dit nieuwbouwdeel heeft een heel open karakter door het toepassen van een vliesgevel. In dit deel van het restaurant heeft men prachtig uitzicht over de stadsgracht, richting de binnenstad van Zwolle.

Door het realiseren van 2 vergaderruimtes op de eerste verdieping, is het ook mogelijk om vergaderingen en andere meetings te kunnen organiseren. Hierdoor kan men ook afgezonderd van het restaurant bij elkaar komen. In de overige ruimtes van de eerste en tweede verdieping zijn ondersteunende functies gerealiseerd voor personeel, opslag en techniek.

Het buitenterrein is geheel opnieuw ingericht met bestratingen, verlichting, terrassen en begroeiing. Dit sluit tevens aan op de naastgelegen Rodetorenbrug (loop- en fietsbrug), zodat de binnenstad binnen handbereik is. Door de verbouwing en uitbreiding van het pand past de nieuwe functie perfect in de stad en heeft een makkelijke bereikbaarheid vanaf de snelweg A28. Inmiddels is het werk opgeleverd en het restaurant in gebruik.