Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verbouwing kantoor Centrada te Lelystad

Het kantoorpand van Woonstichting Centrada in Lelystad was aan vernieuwing toe. Centrada wenste daarbij een open opzet van de verschillende ruimten en verbetering van de akoestiek.
Om dit te realiseren stelde Centrada een projectteam samen, waaraan Salverda Bouw deelnam als hoofdaannemer. In het najaar van 2018 werden de verschillende ideeën verwerkt in het ontwerp voor de verbouwing. Hierbij viel te denken aan: de indelingen van nieuwe ruimten, de materialisatie van plafonds, wanden en vloeren, de aanpassingen van de constructie en het ontwerp voor de trappen.

5 fasen

Tijdens de uitvoering bleef het kantoor van Centrada in gebruik. Dit gaf een extra uitdaging qua planning en fasering. De gehele verbouwing was in 5 fasen opgedeeld; een deel van de medewerkers op het kantoor van Centrada werd telkens per fase verhuisd. Na deze verhuizing kon Salverda de werkzaamheden in de betreffende fase oppakken.

Bijzonderheden

Dit project had een aantal bijzonderheden. Met de binnenwanden en plafonds, en de daarin opgenomen glaswanden en deuren, werd de akoestiek aanzienlijk verbeterd. Er zijn deels zwarte plafonds toegepast, die een mooie uitstraling geven binnen het gehele ontwerp, samen met de verschillende wandafwerkingen. Daarnaast zijn de toiletgroepen geheel vernieuwd.

In één van de gebouwdelen plaatsten wij een zwarte stalen wenteltrap, met daarop eiken houten treden. Deze designtrap komt erg mooi uit in het nieuwe interieur.

Dit project is eind oktober 2019 opgeleverd.