Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verbouwing lobby en entree SOM1 te Amsterdam

Aan de Zuidas in Amsterdam heeft Salverda de verbouwing van de lobby en de entree van het ITO | SOM complex uitgevoerd.

Architectenbureau Skidmore, Owings & Merill is verantwoordelijk voor het tekenen van het SOM-gebouw met de karakteristieke gevel van aluminium en glas. Hier is ook de naam van het gebouw door ontstaan. De plannen voor het ontwerp van de nieuwe entree en lobby zijn gemaakt door architectenbureau Grazioso-Progetti uit Den Haag.

Akoestiek

Uitgangspunt voor het nieuwe plan is onder meer de akoestiek geweest. De lobby en entree bestaan uit harde elementen, zoals een natuurstenen vloer en een glazen buitengevel. Salverda heeft hier een naadloos akoestisch plafond gerealiseerd, welke de akoestiek positief heeft beïnvloed. Uitdaging tijdens de werkzaamheden was, dat het gebouw gedurende de gehele periode toegankelijk bleef voor de vele huurders. Hiervoor heeft men de ingang en welkomstbalie tijdelijk op een nieuwe positie gesitueerd en de toegang door middel van een tijdelijke tunnel gerealiseerd. Op deze manier was het mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren en veiligheid en comfort voor de huurders te garanderen.

Liftlobby

Ook tijdens de werkzaamheden in de liftlobby is door goed overleg met de huurders geen stagnatie ontstaan. Bij deze werkzaamheden zijn de wanden voorzien van houtpanelen en natuursteen en is het plafond vervangen door een verlicht spanplafond. Van tevoren zijn de huurders ingelicht over welke lift beschikbaar was. Op de drukst bezette tijden zijn de werkzaamheden hier tijdelijk stopgezet. Zodra de piek met toestroom van huurders weer voorbij was, werden de werkzaamheden weer voortgezet.
Om in de nieuwe situatie de toegang onder controle te houden, zijn speedlanes geïnstalleerd.
Bij dit project zijn ook de elektrische installaties aangepast en wordt nu alles centraal aangestuurd achter de receptiebalie.

Dit mooie project is inmiddels opgeleverd.