Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verbouwing NOS Radiovlek te Hilversum

In opdracht van de Nederlandse Omroep Stichting wordt de Radiovlek verbouwd. Het doel van dit project is het verbeteren van de interne installatie, het vernieuwen van de indeling en het optimaliseren van de akoestiek van de ruimten.

Voor de realisatie van dit project is een projectteam gevormd. Zenber Architecten heeft het ontwerp van de verbouwing verzorgd. SDR Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie. SDR en Salverda Bouw werken op meerdere projecten intensief samen. Zodoende is Salverda Bouw bij de verbouwing van de Radiovlek als bouwkundig aannemer in het projectteam opgenomen. Salverda Bouw verzorgt het bouwkundige werk. Tevens verzorgt zij de coördinatie van de uitvoering, zoals planning, onderlinge afstemming en veiligheid.

Tijdelijke tunnel

Op 30 september 2019 is gestart met het plaatsen van een tijdelijke tunnel en een stofschot in het bouwgebied. Via deze tunnel kunnen de medewerkers van de NOS ongestoord langs het bouwgebied lopen. Aansluitend is gestart met het sloopwerk. Wegens geluidsproductie tijdens het sloopwerk is besloten dit ’s nachts uit te voeren.
Na de sloop is de voormontage van de luchtkanalen, de sprinklerinstallatie en de elektrotechniek gestart, evenals het opbouwen van de nieuwe binnenwanden. Salverda Bouw realiseert een nieuw systeemplafond in de ruimten en aansluitend wordt het geheel geschilderd en voorzien van nieuwe vloerafwerking.

Box-in-box-ruimten

Bijzonder bij dit project zijn de twee spreekruimten, die wij realiseren in het bouwgebied. We bouwen daar twee box-in-box-ruimten met geluidsisolerende gipswanden en een vrij hangend gipsplafond.

Geluidsprotocol

Een andere uitdaging op dit project is, dat op vaste tijdstippen het nieuws gelezen wordt. De afspraken met betrekking tot geluidsproductie van de bouwwerkzaamheden zijn door de NOS zorgvuldig vastgelegd in een geluidsprotocol. Overdag voeren wij enkel werkzaamheden uit die weinig geluid produceren. De bouwmethode wordt hier zoveel mogelijk op aangepast. Indien er toch nog werkzaamheden uitgevoerd moeten worden die meer geluid produceren, dan doen wij dit ’s nachts.

Om dit goed te monitoren heeft SDR een flitslamp opgehangen in het bouwgebied. Deze gaat aan tijdens de vaste momenten waarop het nieuws gelezen wordt. Op deze momenten proberen we zoveel mogelijk het transport van materialen te laten plaatsvinden.

Oplevering

Wij verwachten dit mooie project in januari 2020 te kunnen opleveren.