Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verduurzamen 33 woningen Buiten Noorderberg te Deventer

  • Verduurzamen 33 woningen Buiten Noorderberg Deventer
  • Verduurzamen 33 woningen Buiten Noorderberg Deventer

In opdracht van Woonbedrijf Ieder1 verduurzaamde Salverda Bouw 33 huurwoningen in de wijk Buiten Noorderberg in Deventer.

De woningen hadden voor de verduurzaming een energielabel D of E. Nu beschikken de bewoners over een beter geïsoleerde woning met energielabel A.

Informeren bewoners

Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden kregen bewoners een rondleiding door de modelwoning. In de modelwoning waren de werkzaamheden alvast uitgevoerd. Zo konden bewoners zelf bekijken hoe hun woning eruit kwam te zien. Ook kwam de woonconsulent van Salverda Bouw bij alle bewoners op huisbezoek om uitgebreid uitleg te geven over de werkzaamheden en persoonlijke situaties te bespreken. Op deze manier waren de bewoners goed voorbereid op de werkzaamheden.
De modelwoning werd tijdens de werkzaamheden beschikbaar gesteld als rustwoning. Bewoners konden de modelwoning reserveren en hier overdag verblijven tijdens de werkzaamheden in hun eigen woning.

Opruimactie

Ter voorbereiding op de werkzaamheden dienden bewoners ruimte te maken in huis. Daarom organiseerde Salverda Bouw samen met Woonbedrijf Ieder1 op vrijdag 16 oktober 2020 een opruimactie. Bewoners konden kosteloos overbodige spullen weggooien in de afvalcontainers die Woonbedrijf Ieder1 beschikbaar stelde. De bewoners maakten dankbaar gebruik van de opruimactie. Een goed begin voor de start van de werkzaamheden!

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen bestonden uit voeg- en metselwerkherstel, schilderwerk en houtrotherstel, glasvervanging en het (na)isoleren van de gevels. Ook vervingen wij voor-, achter- en tuindeuren.
Aan de binnenzijde isoleerden wij de zolders, plaatsten wij een mechanische ventilatiebox, vervingen wij waar nodig groepenkasten en isoleerden wij de houten vloeren onder de woonkamers.
Bewoners konden ervoor kiezen om kosteloos een regenton te laten plaatsen in de tuin.
Daarnaast maakte Salverda Bouw samen met Woonbedrijf Ieder1 een plan om de toegankelijkheid en het straatwerk van de achterpaden te verbeteren.

Vanwege het coronavirus werden de werkzaamheden aan de buitenzijde gesplitst van de werkzaamheden binnen in de woning. Zo overschreden wij het maximale aantal personen in de woning niet en konden wij flexibel inspelen op de corona-omstandigheden.

Planning

De uitvoering van de werkzaamheden vond plaats tussen november 2020 en maart 2021.