Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verduurzamen 33 woningen Buiten Noorderberg te Deventer

In opdracht van Woonbedrijf Ieder1 is Salverda Bouw gestart met het verduurzamen van 33 huurwoningen in de wijk Buiten Noorderberg in Deventer.

De woningen hebben nu een energielabel D of E. Na afronding van de werkzaamheden beschikken de bewoners over een beter geïsoleerde woning met energielabel A.

Informeren bewoners

Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden kregen bewoners een rondleiding door de modelwoning. In de modelwoning zijn de werkzaamheden alvast uitgevoerd. Zo hebben bewoners zelf kunnen bekijken hoe hun woning eruit komt te zien. Ook kwam de woonconsulent van Salverda Bouw bij alle bewoners op huisbezoek om uitgebreid uitleg te geven over de werkzaamheden en persoonlijke situaties te bespreken. Op deze manier zijn de bewoners goed voorbereid op de werkzaamheden.
De modelwoning wordt tijdens de werkzaamheden beschikbaar gesteld als rustwoning. Bewoners kunnen de modelwoning reserveren en hier overdag verblijven tijdens de werkzaamheden in hun eigen woning.

Opruimactie

Ter voorbereiding op de werkzaamheden dienen bewoners ruimte te maken in huis. Daarom organiseerde Salverda Bouw samen met Woonbedrijf Ieder1 op vrijdag 16 oktober 2020 een opruimactie. Bewoners konden kosteloos overbodige spullen weggooien in de afvalcontainers die Woonbedrijf Ieder1 beschikbaar stelde. De bewoners maakten dankbaar gebruik van de opruimactie. Een goed begin voor de start van de werkzaamheden!

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen bestaan uit voeg- en metselwerkherstel, schilderwerk en houtrotherstel, glasvervanging en het (na)isoleren van de gevels. Ook vervangen wij voor-, achter- en tuindeuren.
Aan de binnenzijde isoleren wij de zolders, plaatsen wij een mechanische ventilatiebox, vervangen wij waar nodig groepenkasten en isoleren wij de houten vloeren onder de woonkamers.
Bewoners kunnen ervoor kiezen om kosteloos een regenton te laten plaatsen in de tuin.
Daarnaast maakt Salverda Bouw samen met Woonbedrijf Ieder1 een plan om de toegankelijkheid en het straatwerk van de achterpaden te verbeteren.

Vanwege het coronavirus zijn de werkzaamheden aan de buitenzijde gesplitst van de werkzaamheden binnen in de woning. Zo overschrijden wij het maximale aantal personen in de woning niet en kunnen wij flexibel inspelen op de huidige corona-omstandigheden.

Planning

De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats tussen november 2020 en maart 2021.