Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verduurzamen 58 woningen Bekenbuurt te Zwolle

In opdracht van Openbaar Belang start Salverda Bouw in mei met het verduurzamen van 58 woningen in de Bekenbuurt te Zwolle.
Aangezien een aantal koopwoningen tussen de huurwoningen staat, zijn de werkzaamheden zó voorbereid, dat het esthetische aanzicht van de woningen minimaal wijzigt.
Werkzaamheden die normaal gesproken aan de buitenkant plaatsvinden om het energielabel te kunnen verhogen, doen wij nu voor een deel van binnenuit.
Daar wij momenteel met de coronamaatregelen te maken hebben, starten wij nu eerst met de buitenwerkzaamheden. Vaak moeten wij hiervoor toch even binnen zijn, voor het afkoppelen van de CV-installatie en het eventueel aankoppelen van de zonnepanelen. Openbaar Belang stemt dit af met de bewoners, zodat de werkzaamheden zoveel mogelijk plaats kunnen vinden.
De overige binnenwerkzaamheden plannen wij op een ander moment.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het isoleren van de buitenschil en het plaatsen van nieuwe dakplaten en nieuwe dakpannen met zonnepanelen. Ook vervangen wij enkel glas voor HR++-glas en isoleren wij de gevels. Tevens brengen wij mechanische ventilatie aan en wordt er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht over de bestaande dakkapellen.

Planning

De werkzaamheden zullen plaatsvinden van mei 2020 tot en met december 2020.