Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verduurzamen 58 woningen Bekenbuurt te Zwolle

  • Verduurzamen 58 woningen Bekenbuurt Zwolle
  • Verduurzamen 58 woningen Bekenbuurt Zwolle

In opdracht van Openbaar Belang startte Salverda Bouw in mei 2020 met het verduurzamen van 58 woningen in de Bekenbuurt te Zwolle.
Aangezien een aantal koopwoningen tussen de huurwoningen stond, waren de werkzaamheden zó voorbereid, dat het esthetische aanzicht van de woningen minimaal wijzigde.
Werkzaamheden die normaal gesproken aan de buitenkant plaatsvinden om het energielabel te kunnen verhogen, deden wij nu voor een deel van binnenuit.
Daar wij met de coronamaatregelen te maken hadden, startten wij eerst met de buitenwerkzaamheden. Soms moesten wij toch even binnen zijn, bijvoorbeeld voor het afkoppelen van de CV-installatie of het aankoppelen van de zonnepanelen. Openbaar Belang stemde dit af met de bewoners, zodat de werkzaamheden zoveel mogelijk doorgang konden vinden.
De overige binnenwerkzaamheden planden wij op een ander moment.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het isoleren van de buitenschil en het plaatsen van nieuwe dakplaten en nieuwe dakpannen met zonnepanelen. Ook vervingen wij enkel glas door HR++-glas en isoleerden wij de gevels. Tevens brachten wij mechanische ventilatie aan en werd er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht over de bestaande dakkapellen.

Planning

De werkzaamheden vonden plaats van mei 2020 tot en met december 2020.