Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Verhogen en uitbreiden ontvangstruimte Plukon te Goor

In opdracht van Plukon te Goor is Salverda gestart met het verhogen en uitbreiden van de ontvangstruimte en de ruimtes voor de opslag van veren en andere slachtbijproducten.

De slachterij heeft een jaar geleden vergunning ontvangen om de capaciteit te verhogen. De uitbreiding van –onder meer- de aanvoerhal is hiervoor nodig. Er is meer ruimte nodig voor de tussenopslag van de levende dieren en voor het intern transport van vrachtwagens en heftrucks. De hal wordt tevens groot genoeg om het meest moderne systeem voor het aanvoeren en verdoven van de dieren te kunnen huisvesten.

Doel van het project is bovendien om alle activiteiten inpandig te kunnen uitvoeren om zodoende met aanvulling van een biologische luchtwasser de omgeving afdoende te beschermen voor geur en geluid van het bedrijfsproces. Ontwerp en directievoering voor dit project wordt uitgevoerd door RGB Architecten te Lutjebroek.

Uitdaging bij dit project is de korte bouwperiode en het volledig in bedrijf blijven van het bedrijfsproces van Plukon. Hierdoor is de planning van groot belang en wordt deze nauwkeurig doorgenomen met de opdrachtgever om het proces goed met elkaar af te stemmen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, met als belangrijk aandachtspunt dat het bestaande bouwwerk zoveel mogelijk wind- en waterdicht dient te blijven. Hierbij wordt het nieuwe dak over het bestaande dak geplaatst en op een moment van stilstand van het bedrijfsproces wordt het bestaande dak verwijderd.