Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vernieuwen productiebedrijf Vitens Goor en aanpassen Herikerberg te Goor

In opdracht van Vitens voert Salverda de uitbreiding van de bestaande zuiveringslocatie in Goor uit. De naastgelegen zuivering op Herikerberg wordt na realisatie van de nieuwbouw gesloopt.

Productiebedrijf Herikerberg en het twee kilometer verder gelegen productiebedrijf Goor voorzien het gebied “Hof van Twente” voor een belangrijk deel van drinkwater. Ook wordt een deel geleverd aan Hengelo, Almelo en Enschede via een zogenaamd doorleveringsstation in Delden.

Coördinatie

Als bouwkundig aannemer is Salverda verantwoordelijk voor de coördinatie van de nevenaannemers met de disciplines werktuigbouw, ondergrondse infra, elektrotechniek en procesautomatisering.

Filtergebouw

Er wordt een nieuw filtergebouw gerealiseerd waarin de nieuwe zuivering wordt ondergebracht. Het filtergebouw bestaat uit een betonnen onderbouw met daarop een staalconstructie waarbij de buitenwanden worden opgetrokken uit metselwerk.
Daarnaast wordt er een 2e betonnen reinwaterreservoir gerealiseerd en wordt de spoelwaterbehandeling vernieuwd. Deze spoelwaterbehandeling bestaat uit 3 ronde betonnen tanks, een spoelwatergebouw en een zandvangput.
Gedurende het project blijft de bestaande zuivering op locatie in bedrijf.

Bouwkundige aanpassingen

In de volgende bestaande gebouwen worden bouwkundige aanpassingen verricht: pompgebouw Goor en Herikerberg, watertoren, reinwaterreservoir I en het voorfiltergebouw.

Projectsite Vitens: https://www.vitens.nl/over-water/projecten/goor