Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vernieuwen productiebedrijf Vitens Goor en aanpassen Herikerberg te Goor

  • Vitens Herikerberg Goor
  • Vitens Herikerberg Goor
  • Vitens Herikerberg Goor
  • Vitens Herikerberg Goor

In opdracht van Vitens voerde Salverda Bouw de uitbreiding van de bestaande zuiveringslocatie in Goor uit. De naastgelegen zuivering op Herikerberg werd na realisatie van de nieuwbouw gesloopt.

Productiebedrijf Herikerberg en het twee kilometer verder gelegen productiebedrijf Goor voorzien het gebied “Hof van Twente” voor een belangrijk deel van drinkwater. Ook wordt een deel geleverd aan Hengelo, Almelo en Enschede via een zogenaamd doorleveringsstation in Delden.

Coördinatie

Als bouwkundig aannemer was Salverda verantwoordelijk voor de coördinatie van de nevenaannemers met de disciplines werktuigbouw, ondergrondse infra, elektrotechniek en procesautomatisering.

Filtergebouw

Er werd een nieuw filtergebouw gerealiseerd. Daarin werd de nieuwe zuivering ondergebracht. Het filtergebouw bestaat uit een betonnen onderbouw met daarop een staalconstructie waarbij de buitenwanden zijn opgetrokken uit metselwerk.
Daarnaast werd er een 2e betonnen reinwaterreservoir gerealiseerd en is de spoelwaterbehandeling vernieuwd. Deze spoelwaterbehandeling bestaat uit 3 ronde betonnen tanks, een spoelwatergebouw en een zandvangput.
Gedurende het project bleef de bestaande zuivering op locatie in bedrijf.

Bouwkundige aanpassingen

In de volgende bestaande gebouwen werden bouwkundige aanpassingen verricht: pompgebouw Goor en Herikerberg, watertoren, reinwaterreservoir I en het voorfiltergebouw.

Copyright foto’s: Vitens N.V.