Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vervangen dak drinkwaterkelder 3 voor PWN te Hoorn

  • Vervangen dak drinkwaterkelder PWN Hoorn
  • Vervangen dak drinkwaterkelder PWN Hoorn

PWN levert al meer dan 100 jaar betrouwbaar drinkwater in Noord-Holland en dus ook in het gebied rondom pompstation Hoorn. PWN besteedt vanzelfsprekend veel zorg en aandacht aan het zuiveren, produceren en distribueren van drinkwater.

Pompstation Hoorn heeft 6 drinkwaterkelders. Een van deze kelders, drinkwaterkelder 3, is al een aantal jaren niet in gebruik omdat het dak van de drinkwaterkelder een lekkage heeft. In het verleden heeft PWN zich ingespannen om de lekkage te verhelpen, echter dit had niet het gewenste resultaat. PWN heeft daarom besloten het dak van deze drinkwaterkelder te vervangen (bron: https://www.pwn.nl/werkzaamheden-drinkwaterkelder-3).

Salverda Bouw verricht deze werkzaamheden voor PWN. Daarbij wordt het betonnen dak van de huidige kelder verwijderd en vervangen voor een nieuw betonnen dak. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken wordt de huidige gevel gedemonteerd, wordt er een ondersteuningsconstructie in de kelder aangebracht en zal het bestaande dak in kleine delen worden gezaagd welke met een kraan worden verwijderd. Daarna zal op de ondersteuning een nieuw gewapend betonnen dak worden gerealiseerd. Na realisatie van de constructieve werkzaamheden wordt de gevel weer gemonteerd en het terrein teruggebracht in de oude situatie.