Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vervangen droger Friesland Campina te Meppel

  • Friesland Campina
  • Friesland Campina
  • Friesland Campina
  • Friesland Campina

Bij Friesland Campina in Meppel heeft Salverda een droger vervangen. De droger is een RVS gevaarte van zo’n 10 meter doorsnede en 21 meter hoog. Hierin wordt van een vloeibaar mengsel poeder gemaakt.

Werkzaamheden

Salverda Bouw maakte een gat in het dak en voerde andere omliggende bouwkundige werkzaamheden uit om de vervanging mogelijk te maken. Tijdens de werkzaamheden bleef de rest van de fabriek in bedrijf. Bij de werkzaamheden moesten de naast gelegen productieruimten absoluut vrij blijven van beïnvloeding vanuit de bouw. Hiervoor brachten wij een verschuifbare tent aan op het dak, waardoor de weersinvloeden geen consequenties hadden voor de werkzaamheden.

ATEX-eisen

Friesland Campina Meppel moet net als andere bedrijven voldoen aan de zogenaamde ATEX eisen. ATEX staat voor Atmospheres Explosives. Door het productieproces ontstaat er poeder, wat bij een bepaalde samenstelling een explosief geheel kan worden. Om ongecontroleerde explosies te voorkomen is er regelgeving gekomen waaraan de productieapparaten en installaties moeten voldoen.