Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vervangen gevelbeplating toren, fase 1, Sensus Zwolle

In opdracht van Sensus Zwolle heeft Salverda Bouw de gevelbeplating van de toren vervangen. Dit project bestond uit het demonteren van bestaande asbesthoudende beplating, het aanpassen van de achterliggende staalconstructies en het monteren van de nieuwe gevelbeplating.

Veilige werkplek

De werkzaamheden vonden vlakbij de weg plaats. Gedurende de werkzaamheden was een wegdeel afgezet, waardoor er een veilige werkplek werd gecreëerd.
Tijdens de fabrieksstop gingen overige activiteiten door. Via de overheaddeur bleven transportbewegingen in het werkgebied mogelijk. In goed overleg met Sensus en de uitvoerder werden transportbewegingen zoveel mogelijk gecombineerd en met derden afgestemd.

Hygiëne

Om hygiënische redenen was ervoor gekozen om aan de binnenzijde van de toren (hoog ca. 30 m¹) een steiger te plaatsen en deze te voorzien van krimpfolie en sluizen.
Direct na vrijgave van de steiger voerde Salverda elektronische en werktuigbouwkundige installaties uit. Zo maakten wij de asbestsanering en werkzaamheden aan de staalconstructie en nieuwe gevelbeplating mogelijk.
Na de asbestsanering volgde de aanpassing van de bestaande staalconstructie op de nieuwe gevelindeling/gevelbeplating. Overtollige staalconstructies werden op aanwijzing van de constructeur verwijderd. Zo ontstond er na montage van de nieuwe gevelbeplating een nette hygiënische binnenafwerking.

Uitvoering van de werkzaamheden geschiedde volgens de algemene richtlijnen van Sensus Zwolle.

Al met al een mooi uitdagend werk waarbij flexibiliteit, communicatie en hygiëne een must waren.