Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vervangen gevelbeplating toren, fase 1, Sensus Zwolle

In opdracht van Sensus Zwolle is Salverda gestart met de vervanging van de gevelbeplating van de toren. Dit project bestaat uit het demonteren van bestaande asbesthoudende beplating, het aanpassen van de achterliggende staalconstructies en het monteren van de nieuwe gevelbeplating.

Veilige werkplek

De werkzaamheden vinden vlakbij de weg plaats. Gedurende de werkzaamheden is een wegdeel afgezet, waardoor er een veilige werkplek is gecreëerd.
Tijdens de fabrieksstop gaan overige activiteiten door. Via de overheaddeur blijven transportbewegingen in het werkgebied mogelijk. In goed overleg met Sensus en de uitvoerder worden transportbewegingen zoveel mogelijk gecombineerd en met derden afgestemd.

Hygiëne

Om hygiënische redenen is ervoor gekozen om aan de binnenzijde van de toren (hoog ca. 30 m¹) een steiger te plaatsen en deze te voorzien van krimpfolie en sluizen.
Direct na vrijgave van de steiger voert Salverda elektronische en werktuigbouwkundige installaties uit. Zo worden de asbestsanering en werkzaamheden aan de staalconstructie en nieuwe gevelbeplating mogelijk gemaakt.
Na de asbestsanering volgt de aanpassing van de bestaande staalconstructie op de nieuwe gevelindeling/gevelbeplating. Overtollige staalconstructies worden op aanwijzing van de constructeur verwijderd. Zo ontstaat er na montage van de nieuwe gevelbeplating een nette hygiënische binnenafwerking.

Uitvoering van de werkzaamheden geschiedt volgens de algemene richtlijnen van Sensus Zwolle.

Al met al een mooi uitdagend werk waarbij flexibiliteit, communicatie en hygiëne een must zijn.