Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vervangen Kopermolenbrug te Amersfoort

  • Vervangen Kopermolenbrug te Amersfoort
  • Vervangen Kopermolenbrug te Amersfoort
  • Vervangen Kopermolenbrug te Amersfoort
  • Vervangen Kopermolenbrug te Amersfoort

Voor de gemeente Amersfoort hebben wij de Kopermolenbrug vervangen. Deze brug gaat over de Barneveldsebeek die de gemeentegrens is van de gemeente Amersfoort (Barneveldseweg) en de gemeente Leusden (Hessenweg).

Nieuwe brug

De “oude” brug met 3 overspanningen was na circa 75 jaar aan het einde van zijn levensduur. Hij was te smal en daardoor onveilig bevonden.
Wij hebben een nieuwe, veiligere brug gerealiseerd met liggerlengtes van 17 meter. De landhoofden van de bestaande brug zijn gesloopt en verplaatst, waardoor er meer ruimte ontstond voor het water van de Barneveldsebeek. Daarnaast hebben we funderingspalen van maar liefst 21 meter de grond in gemaakt, nieuwe duurzame beschoeiing aangebracht en een nieuwe geleiderail aangebracht voor de verkeersveiligheid.

Samen met Schagen Infra

Dit project hebben we uitgevoerd samen met Schagen Infra. Zij hebben eerst het tijdelijke fietspad en fietsbrug aangelegd en de voorbereidende werkzaamheden verricht zodat Salverda de rest van de brug kon verwijderen. Vervolgens hebben wij de nieuwe landhoofden gestort. De liggers zijn met beton aangestort om een stevige constructie te realiseren. Tenslotte heeft Schagen de nieuwe verhardingen aangebracht zodat het verkeer comfortabel over de nieuwe brug heen kan.

Oplevering

De Kopermolenbrug heeft 2 belangrijke buren. Hiermee hebben we regelmatig contact gehad om steeds de planning door te nemen, zodat ze op de hoogte blijven van de werkzaamheden. Uiteindelijk hebben we het project volgens planning en naar tevredenheid op 8 december 2023 opgeleverd.