Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Werkzaamheden spoor Zwolle-Meppel, kruising N340

Salverda Bouw heeft 14 december 2016 het werk Kruising N340 spoor Zwolle/Meppel gegund gekregen van ProRail. Het doel van het project is dat het spoor van Zwolle naar Meppel veilig en zonder oponthoud gepasseerd kan worden door autoverkeer. Dit project maakt deel uit van een pakket dat in de toekomst wordt gerealiseerd door de provincie Overijssel.

De eerste werkzaamheden begonnen met het verlagen van de bovenleidingsportalen op het spoor Zwolle- Meppel. Salverda heeft hiervoor spooraannemer Swietekslky gecontracteerd. De werkzaamheden, het plaatsen van 19 nieuwe bovenleidingsportalen, werd in 8 voornachten en 2 buitendienststellingen uitgevoerd.

Start werkzaamheden

In juli 2017 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het verlagen van de bovenleidingsportalen op het spoor Zwolle-Meppel. Begin 2018 zijn wij gestart met het aanbrengen van de gewapende grondconstructie. Deze worden opgebouwd in combinatie met de betonnen frontwanden waarop de Zwolse tulp, de kievietsbloem, staat afgebeeld. Na het bouwen van de landhoofden worden in het weekend van week 26 de prefab liggers gelegd. Eind oktober verwachten we de werkzaamheden af te ronden.

Link naar de Projectsite van de Provincie Overijssel

Projectsite ProRail