Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Woningverbetering 28 woningen Eiken- en Iepenstraat te Zwolle

  • Eiken-Iepenstraat Zwolle
  • Eiken-Iepenstraat Zwolle
  • Eiken-Iepenstraat Zwolle
  • Eiken-Iepenstraat Zwolle

In augustus 2019 startte Salverda Bouw in opdracht van Openbaar Belang met de woningverbetering van 28 woningen in Zwolle. Dit project was vanuit de ketensamenwerking opgepakt.
Het projectteam werkte tijdens de planvoorbereidingsfase verschillende scenario’s uit op het gebied van klanttevredenheid, techniek, duurzaamheid en financiën.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden uit asbestsanering, het aanbrengen van een nieuwe, geïsoleerde buitenschil en het vervangen van bijna alle kozijnen door kunststof kozijnen met driedubbel glas. Tevens maakten we de woningen gasloos en brachten wij een ventilatiewarmtepomp en PV-panelen aan. De woningen op de begane grond kregen een andere indeling. Alle woningen kregen een nieuwe badkamer en keuken.

Movair+

De woningen werden voorzien van Movair+ ventilatieroosters. Dit is een extra onderdorpel onder het kozijn. De verse, aangezogen buitenlucht komt gefilterd de woning binnen en wordt via de radiator naar binnen geleid. Dit voorkomt tocht en geluidshinder. Zo wordt ook de lucht efficiënter voorverwarmd.
Het energielabel van de appartementen maakte een grote positieve stap. Aan de oude woningen hing een E/F-label en na de werkzaamheden werd dit een A++ label.

Oplevering

Dit project is medio mei 2020, samen met onze partners, opgeleverd aan Openbaar Belang.