Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Woonproject voor jonge senioren nabij centrum Zeist

  • Surplus Zeist
  • Surplus Zeist
  • Surplus Zeist
  • Surplus Zeist

Vanaf 2015 heeft een groep jonge senioren (vereniging woongroep Surplus) een appartementencomplex in Zeist ontwikkeld onder de naam ZEISTERWERF. De locatie is het voormalige terrein van brandweer / gemeentewerf – naast Bartiméus – hoek Van Renesselaan en Griffensteijnselaan. Op loopafstand van bushalte (o.m. naar Utrecht), slot Zeist en winkels.

Het gaat om 22 koopappartementen, verdeeld over twee (aan elkaar verbonden) woonvolumes van telkens drie woonlagen. Het complex is in CPO gebouwd (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De bewoners hebben zeggenschap over de bouw en de inrichting van hun appartement gehad. Het project voorziet in een royale gemeenschappelijke ruimte en een grote tuin.

De appartementen variëren in grootte van ong. 70 – 170 m2 en beschikken allen over een buitenruimte van 20 m² of meer. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid, een ruime fietsenstalling en de nodige inpandige bergingen.

Het project is ontworpen door ZECC-architecten. Salverda Bouw is de aannemer. De woongroep is bij de ontwikkeling projectmatig en kostentechnisch begeleid door bureau LAYSAN te Cothen. De prijs per m² ligt tussen € 3.600,- en € 3.800,-. De bouw is levensloopbestendig, energiezuinig, met gebruik van duurzaam materiaal.

Filosofie

De woongroep richt zich op “goed nabuurschap”: elkaar inspireren en plannen maken (zonder groepsdwang); faciliteiten delen (atelier, ontmoetingsruimte, tuin…); elkaar bijstaan bij tegenslag of ziekte (zonder de verwachting van mantelzorg). Alles is er op gericht om zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De omvang van het project (22 appartementen) is niet te groot (geen anonimiteit) en niet te klein (we zijn niet allemaal elkaars “beste vrienden”).

Oplevering

In november 2019 zijn alle 22 appartementen en de gemeenschappelijke ruimten opgeleverd. Naast onderstaande foto’s is ook een film gemaakt van het gehele complex.