Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Woonproject voor jonge senioren nabij centrum Zeist

Vanaf 2015 ontwikkelt een groep jonge senioren (vereniging woongroep Surplus) een appartementencomplex in Zeist onder de naam ZEISTERWERF. De locatie is het voormalige terrein van brandweer / gemeentewerf – naast Bartiméus – hoek Van Renesselaan en Griffensteijnselaan. Op loopafstand van bushalte (o.m. naar Utrecht), slot Zeist en winkels.

Het gaat om 22 koopappartementen, verdeeld over twee (aan elkaar verbonden) woonvolumes van telkens drie woonlagen. Het complex wordt in CPO gebouwd (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De toekomstige bewoners hebben zeggenschap over de bouw en de inrichting van hun appartement. Het project voorziet in een royale gemeenschappelijke ruimte en een grote tuin.

De appartementen variëren in grootte van ong. 70 – 170 m2 en beschikken alle over een buitenruimte van 20 m2 of meer. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid, er is een ruime fietsenstalling en de nodige inpandige bergingen.

Het project is ontworpen door ZECC-architecten. Salverda Bouw is de aannemer. De woongroep wordt bij de ontwikkeling projectmatig en kostentechnisch begeleid door bureau LAYSAN te Cothen. De prijs per m² ligt tussen € 3.600,- en € 3.800,-. De bouw is levensloopbestendig, energiezuinig, met gebruik van duurzaam materiaal.

Filosofie

De woongroep richt zich op “goed nabuurschap”: elkaar inspireren en plannen maken (zonder groepsdwang); faciliteiten delen (atelier, ontmoetingsruimte, tuin…); elkaar bijstaan bij tegenslag of ziekte (zonder de verwachting van mantelzorg). Alles er op gericht om zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De omvang van het project (22 appartementen) is niet te groot (geen anonimiteit) en niet te klein (we zijn niet allemaal elkaars “beste vrienden”). Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Stand van zaken

Met de gemeente Zeist is overeenstemming bereikt over de afname van de grond. Alle bestuurlijke trajecten zijn afgerond (wijziging bestemmingsplan, omgevingsvergunning). Er is draagvlak voor het project bij de omwonenden. De sloop- en saneringswerkzaamheden hebben inmiddels plaatsgevonden en eind augustus zijn we gestart met de grondwerkzaamheden. Het hoogste punt wordt begin 2019 bereikt en in het najaar van 2019 wordt het project opgeleverd.

Nadere informatie

Zie www.zeisterwerf.nl. Voor vragen: .