Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Salverda brengt veiligheid naar een hoger level

  • Logo veiligheidsambassadeur
  • Veiligheidsambassadeurs
  • Logo veiligheidsambassadeur
  • Veiligheidsambassadeurs

Omdat Salverda Bouw veel belang hecht aan veiligheid, hebben 10 timmermannen een training tot veiligheidsambassadeur gevolgd.

Het was een leuke en interessante dag, waaraan alle ambassadeurs enthousiast en actief hebben deelgenomen. Na een stukje theorie is vervolgens een rollenspel gespeeld. Hierbij is geoefend hoe ze
(on)veilige situaties kunnen herkennen en hoe ze mensen kunnen aanspreken op (on)veilig gedrag. Inmiddels hebben alle veiligheidsambassadeurs hun diploma ontvangen.
Deze ambassadeurs ondersteunen de uitvoerders van grotere bouwprojecten op het gebied van veiligheid. Ze rouleren ook binnen onze Arbocommissie, waar ze hun ervaringen kunnen delen.

Rol veiligheidsambassadeur

Naast de ondersteuning van uitvoerders, heeft de veiligheids-ambassadeur als rol om het draagvlak en de betrokkenheid van collega’s bij veilig werken te vergroten. Met een positieve houding stuurt hij collega’s aan op veilig gedrag. Hij is een aanspreekpunt voor alle collega’s. Veilig en gezond werken is uiteraard een gezamenlijke verantwoordelijkheid!

Tijdens de Materieel-/veiligheidsdagen in februari is de rol van de veiligheidsambassadeurs met de medewerkers besproken, zodat iedereen weet wat zij van hen kunnen verwachten. Communiceren en signaleren is hierbij erg belangrijk.

Herkenbaar

De veiligheidsambassadeurs zijn te herkennen aan het logo op de helm.