Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Salverda neemt deel aan congres Laaggeletterdheid

  • Noortje de Boer - congres Laaggeletterdheid
  • Congres Laaggeletterdheid
  • Noortje de Boer - congres Laaggeletterdheid
  • Congres Laaggeletterdheid

Afgelopen week heeft Salverda  deelgenomen aan het congres Laaggeletterdheid, dat door deltaWonen bij Odeon in Zwolle werd georganiseerd. DeltaWonen is genomineerd als Taalheld in de categorie Bruggenbouwer!

Deze award reikt Stichting Lezen en Schrijven uit aan personen of samenwerkingen die zich inzetten om laaggeletterdheid tegen te gaan. DeltaWonen staat ervoor om laaggeletterdheid samen aan te pakken, met samenwerkingspartners. En Salverda Bouw ondersteunt dit initiatief graag! Samen met 15 andere samenwerkingspartners ondertekende Arjan Berends (directeur Salverda Bouw) een pact aan het eind van dit congres.

Net als alle partners willen wij investeren in de bewustwording, het signaleren van laaggeletterdheid en het verbeteren van de communicatie met zowel onze eigen medewerkers als met onze klanten en hun bewoners. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat binnen Nederland 1 op de 9 mensen laaggeletterd is.

Tijdens dit congres werden diverse ervaringen gedeeld door bedrijven, maar ook door ex-laaggeletterden. Ook Noortje de Boer, manager Wonen bij Salverda, presenteerde tijdens dit congres haar bevindingen over communicatie en taalgebruik bij de bewoners tijdens onze renovatieprojecten. We proberen ons te verplaatsen in de bewoners/klanten en willen hen op een duidelijke en begrijpelijke manier informeren over de te verwachten werkzaamheden.

Een kort verslag van het congres leest u ook op de site van deltaWonen.