Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

MVO

Salverda is een familiebedrijf met twee benen in de maatschappij. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons vanzelfsprekend en ons beleid is in lijn met de uitgangspunten van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s).

Maatschappij

We zijn veelvuldig betrokken bij maatschappelijke organisaties en projecten. Zo werken we op onze projecten met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook denken en doen we mee in lokale duurzame initiatieven, sportevenementen en goede doelen, zoals de Halve Marathon van Zwolle en de HomeRide voor het Ronald McDonald huis in Zwolle. Binnen ons sponsorbeleid richten wij ons op regionale sport, cultuur en zorggerelateerde doelen. Ook onze eigen medewerkers ondersteunen wij hierin.

Om de jeugd geïnteresseerd te maken voor de bouw geven wij gastcolleges in het onderwijs. Daarnaast geven we gastcolleges in het bedrijfsleven op het gebied van duurzaam ondernemen en het implementeren van de SDG’s. Binnen onze projecten besteden wij veel aandacht aan de omgeving. Wij vinden het belangrijk dat hinder wordt beperkt en veiligheid voor de omgeving gewaarborgd is. Onze medewerkers zijn te gast in de omgeving en gedragen zich hiernaar.

Marktpositie

Wij hechten waarde aan een langdurige, transparante en integere samenwerking met onze partners. Dit komt terug in de bedrijfseigen gedragscode. Onze opdrachtgevers kennen wij goed. Samen werken wij aan duurzame, innovatieve oplossingen, die goed zijn voor alle partijen. Onze onderaannemers en leveranciers kiezen wij uit een vaste groep van relaties op basis van regionale binding met het project en ervaringen uit het verleden. Door onze manier van samenwerken en ons uitstekende betalingsgedrag zijn wij een betrouwbare partner.
We zijn een technisch goed onderlegde partner, die altijd op zoek is naar duurzame en circulaire innovatieve producten, toepassingen en samenwerkingen.

Mensen

Salverda biedt aan ruim 250 medewerkers een sociale en veilige werkomgeving. Medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen en door te groeien. Wij kennen weinig personeelsverloop, hebben een laag ziekteverzuim en beschikken langdurig over de expertise van onze medewerkers. Medewerkers zijn onderling betrokken en er wordt op informele wijze samengewerkt.
Als erkend leerbedrijf begeleiden wij tientallen studenten van alle niveaus. Dit doen we met een ruim aantal leermeesters. Veel collega’s zijn via een stageplek bij Salverda binnengekomen en hebben nu een vast dienstverband.