Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Sponsoring bouw schuur Ronald Mc Donald Huis Zwolle

  • Schuur Ronald Mc Donald Huis
  • Schuur Ronald Mc Donald Huis

Maandag 3 februari heeft een aantal medewerkers van Salverda het beton gestort voor de nieuwe schuur van het Ronald Mc Donald Huis in Zwolle. Geheel vrijwillig en met veel inzet en enthousiasme hebben de heren hard gewerkt.

Rond de bouwvak van 2019 heeft Ronald Mc Donaldhuis Zwolle aan Salverda gevraagd een prijsopgaaf te maken voor de bouw van een nieuwe schuur. De schuur wordt gebruikt voor stalling van de fietsen, waar de bewoners gebruik van kunnen maken. En er moet ruimte beschikbaar komen voor extra opslag en een werkplaats.

Sponsoring

Al vele jaren heeft Salverda voor het huis diverse renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en dragen we het huis een warm hart toe. Door de fijne samenwerking ontstond bij onze directie het idee om de bouw van de schuur geheel met vrijwilligers uit te voeren. Met name door de inzet en het enthousiasme van het projectteam, zijn we er in geslaagd om met alle betrokken leveranciers en onderaannemers de gehele bouw van de schuur gesponsord te krijgen.

Zo zijn gevelbekleding en achterhout geleverd door Foreco en de bekisting, isolatie, wandbeplating en dakbeschot door Jongeneel. Pontmeyer heeft het hout voor kozijnen en deuren verzorgd en CW Jansen (Mastermate) levert het  hang- en sluitwerk + schapdragers en klein materiaal zoals schroeven en andere toebehoren.

De vrijwilligers van het Ronald Mc Donaldhuis hebben 24 januari de bestaande schuur gesloopt en vorige week zijn zij heel druk geweest met het handmatig afgraven van de fundering. De afvalcontainer is beschikbaar gesteld door Herms. De levering van wapening en gevelstenen is verzorgd door Raab Karcher. Op maandag 3 februari is het beton gestort. Het beton is geleverd door Betoncentrale Hasselt.

Betonstort

Zes van onze eigen medewerkers hebben die dag in totaal zo’n 100 kruiwagens met 6 m3 beton verwerkt. Projectleider Arjan Visch, werkvoorbereiders Frans van Ommen en Thymar Beuling, uitvoerder Gerard Lokhorst, timmerman Klaas van Asselt en stagiair Herbert Smit hebben die dag hun handen uit de mouwen gestoken en fantastisch werk verricht. Werkvoorbereider Bert Bultman is verantwoordelijk voor planning en organisatie. Ook directeur Arjan Berends heeft zijn steentje bijgedragen door een kruiwagen te storten. Tussen de middag werden de heren verrast door een fantastische lunch, die Lianne Booijink, directeur van Ronald Mc Donaldhuis, heeft verzorgd.

De medewerkers van onze eigen timmerwerkplaats hebben de prefab wanden, de dakvloer en deur- en raamkozijnen geproduceerd. Eind week 6 wordt door Pater kraanverhuur de prefab elementen bij de werkplaats van Salverda opgeladen en getransporteerd naar het Ronald Mc Donaldhuis. De montage van de wanden zal worden uitgevoerd door timmerlieden van Salverda.

Het metselwerk wordt verzorgd door Gebroeders Ter Velde. De materialen voor de dakbedekking worden geleverd door Carlisle Construction Materials en aangebracht door Dolfsma dakbedekkingen. Beglazing en het schilderwerk van de kozijnen wordt verzorgd door Uw onderhoudspartner Lenferink. Unica is verantwoordelijk voor het installatiewerk.

Zodra de schuur gereed is wordt het straatwerk rondom de schuur uitgevoerd door Schagen Infra. Eind februari zal de schuur gereed zijn voor gebruik.

We zijn er trots op dat we dit project met zoveel enthousiasme en inzet van alle leveranciers en onderaannemers kunnen uitvoeren. Van de betonstort is ook nog een leuke timelapse gemaakt.