Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Start groot onderhoud Hanrathstraat

In de Utrechtse wijk Zuilen zijn wij in opdracht van Mitros gestart met het groot onderhoud en verbeteringen aan de woningen van de Hanrathstraat en omgeving. Meer dan 75% van de bewoners stemden direct in met de verbeteringen. Bewoners bepalen zelf of zij mee willen doen aan het totaalpakket of alleen het verplichte onderhoud laten uitvoeren. Van alle 153 woningen kozen 115 voor het totaalpakket. Bij 38 woningen wordt alleen het verplichte onderhoud gedaan.

De woningen zijn toe aan energetische verbeteringen. De werkzaamheden zijn in hoofdlijnen: het onderhouden van badkamer, keuken en toilet, het isoleren van daken, spouw- en vloeren. Ook vervangen we de kozijnen, ramen en deuren. Zo zorgen we ervoor dat de woningen weer duurzaam, energiezuinig, comfortabel en aantrekkelijk worden.

Groene bouwhekken

Rondom de bouwplaats zijn groene bouwhekken geplaatst. Meer informatie over Groene Bouwhekken is ook te lezen op hun website. Op meerdere bouwhekken sieren in totaal vier verschillende gedichten met de titel ‘Verzot op Zuilen’. De gedichten zijn op initiatief van bewoonster Ineke Winnips speciaal voor dit project gemaakt. Hier zijn alle gedichten terug te lezen: Gedichten Ineke Winnips.

Social Return

Door het toepassen van “Groene Bouwhekken” op deze locatie dragen we bij aan een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen! Van de productie van de hekken, het inplanten van de bakken tot aan het transport, plaatsing én onderhoud; het hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren. Zo worden de plantenbakken de komende tijd onderhouden door de ‘Groene Golf’, een initiatief om kwetsbare mensen zinvolle dagbesteding te bieden. Verder zijn de hekken gemaakt in samenwerking met Stichting Bouwloods Utrecht, een plek waar mensen opleiding en begeleiding krijgen in de ambachtelijke houtbewerking.

Duurzaam & circulair

In de ontwikkeling van onze producten houdt Groene Bouwhekken op alle vlakken rekening met de belasting van het milieu. Zo zijn de hekken gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout, wat garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. Op deze locatie staan ‘refurbished’ bouwhekken; hekken die al een of enkele keren zijn toegepast op een project. Door blootstelling aan UV-straling zien ze er zilvergrijs uit. De hekken zijn na gebruik op het vorige project gechecked in indien nodig gerepareerd. Hekken die niet meer te repareren zijn, worden uit elkaar gehaald en gebruikt om andere hekken mee te repareren. Hierdoor ontstaat er nauwelijks afval.

Start

Maandag 10 mei zijn we officieel gestart. Voor dit feestelijke moment werd op de bouwplaats een lekkere taart bezorgd. Eind 2022 verwachten wij de werkzaamheden in en om alle woningen af te ronden.