Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Starthandeling nieuwbouw 50 appartementen en 10 woningen Hattem

  • start bouw lippenoord hattem-4739
  • start bouw lippenoord hattem-4739

Met vier man sterk werd donderdag 15 oktober in Hattem Noord gestart met de nieuwbouw van 50 appartementen en 10 woningen van Triada.

Johan Brouwer, voorzitter Triada Huurdersraad, wethouder Auke Schipper, Triada-directeur Harrie van de Ven en Arjan Berends, directeur van Salverda Bouw sloegen eigenhandig de 4 eerste palen de grond in op het terrein bij de Lippenoordweg.

Levensloopbestendig

De 50 appartementen en 10 woningen, die Salverda in opdracht van Triada bouwt, zijn levensloopbestendig. De toegankelijkheid van alle 60 woningen komt op een hoog niveau te liggen. Ook mensen met loopbeperkingen kunnen er zonder aanpassingen wonen. De appartementengebouwen krijgen drie woonlagen, in hoogte vergelijkbaar met de omliggende bebouwing. Zij zijn verdeeld over twee woongebouwen van ieder 25 appartementen. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere kleuren baksteen om een levendig gevelbeeld te creëren. De 10 grondgebonden woningen zijn verdeeld over twee rijtjes van 5 woningen aan weerszijden van het project.

Alle woningen hebben 2 slaapkamers en zijn geschikt voor huishoudens van maximaal 3 personen. Directeur-bestuurder Harrie van de Ven van Triada benadrukt dat de woningen bijzonder energiezuinig worden. “Ze krijgen een duurzame, gasloze installatie voor verwarming en warm water. Triada verhuurt bovendien straks alle woningen onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat ze bereikbaar zijn voor mensen met een bescheiden inkomen.”

Woningbehoefte Hattem

Wethouder Auke Schipper van Hattem: “Als wethouder en inwoner van Hattem ben ik erg blij met de start van de bouw van 60 woningen. Deze woningen sluiten aan bij de dringende woningbehoefte van Hattem. Ze zijn geschikt voor kleinere huishoudens, zijn duurzaam, toegankelijk en betaalbaar én ze passen goed bij de huidige samenstelling van de Hattemse bevolking.”

Eerder stonden op het terrein tussen de Lippenoordweg, Zandkamp en het Breestuk 68 rijtjeswoningen. In overleg met de huurders zijn 28 ervan succesvol gerenoveerd. De overige 40 woningen zijn gesloopt. Daar komen nu deze 60 nieuwe woningen voor terug. Een groenplan rondom alle gebouwen met aansluiting op bestaande groenzones is onderdeel van het nieuwbouwplan. Salverda is de hoofdaannemer voor het hele plan.