Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Vlag gehesen voor 29 vernieuwde woningen aan de Eiken-/Iepenstraat in Zwolle

  • Vlaggenhijser Eiken-/Iepenstraat Zwolle
  • Vlag hijsen Eiken-/Iepenstraat Zwolle
  • Certificaat vlaggenbewaarder
  • Uitreiking certificaat
  • Vlaggenhijser Eiken-/Iepenstraat Zwolle
  • Vlag hijsen Eiken-/Iepenstraat Zwolle
  • Certificaat vlaggenbewaarder
  • Uitreiking certificaat

Vorige week zijn de sleutels van de 29 woningen aan de Eiken-/Iepenstraat aan de nieuwe bewoners uitgereikt. Een feestelijk moment dat werd onderstreept door het hijsen van de vlag door meneer Smeets, één van de bewoners van de nieuwe appartementen.

Salverda Bouw heeft sinds vorig jaar zomer de woningen verbouwd. De woningen hebben een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil gekregen. Daarvoor zijn de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en daarmee wordt elektriciteit opgewekt.

Nieuwe keuken, badkamer en toilet

In de woning zijn ook veel verbeteringen doorgevoerd, zoals een nieuwe keuken en douche/toilet ruimte. Daarnaast is aan de woningen op de begane grond een tweede slaapkamer toegevoegd. Ook is de meterkast vervangen. De bewoners gaan in deze vernieuwde woningen koken op elektra. Een warmtepomp verwarmt de woning.

Terugkerende bewoners

Van de oorspronkelijke bewoners keren 11 huishoudens terug naar de Eiken-/Iepenstraat. Daarnaast heeft een aantal bewoners van Weezenlanden-Noord gebruik gemaakt van het aanbod om te verhuizen naar dit stukje Zwolle, voordat de sloop en nieuwbouw in hun gebied van start gaat. De overige woningen zijn via de Woningzoeker verhuurd.

Energielabel

Het energielabel van de appartementen heeft een grote positieve stap gemaakt. Aan de oude woningen hing een E/F-label en nu is dit een A++ label. Voor de bewoners is het prettig dat de energielasten omlaag gaan en dat het comfort én het binnenklimaat sterk verbeterd zijn. De bewoners kunnen nu genieten van hun vernieuwde en eigentijdse woning.

Meneer Smeets is uitgeroepen tot vlaggenbewaarder! Met zijn dagelijkse aanwezigheid aan de Eikenstraat was hij erg betrokken bij het project.