Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Wethouder opent winkels Hanzewijk Kampen

Onder grote belangstelling is begin februari het nieuwe winkelcentrum geopend in de Hanzewijk in Kampen. Wethouder Martin Ekker verrichtte de openingshandeling door met een bijl een rode knop uit een brok ijs te hakken. Toen hij hierop drukte, werd het winkelcentrum geopend met confetti en de onthulling van een spandoek.

Het winkelcentrum ligt aan een plein dat als ontmoetingsplek moet gaan fungeren voor de inwoners van de Hanzewijk. Na de opening is op dit plein ook het beeld De Jongen van Piet Starreveld onthuld. Het beeld stond in het verleden voor de LTS en was in 2008 door het Almere College aan de buurt geschonken.

Het nieuwe centrum heeft een winkeloppervlakte van 5.000 m2 en op het maaiveld bevinden zich 296 parkeerplaatsen. Het centrum bestaat uit een mix van ketens en lokale ondernemers.
Naast de winkels hebben Salverda en Trebbe ook 87 woningen gerealiseerd in opdracht van deltaWonen; 66 huur en 21 koop. In november leverde onze bouwcombinatie de winkels casco op en eind januari waren alle woningen klaar.