Direct contact: 0525 - 65 16 66
lines

Woningstichting SSW zet in op duurzaamheid

  • Ondertekening contracten Duurzaamheidsprogramma SSW
  • Taart logo's partners SSW
  • Ondertekening contracten Duurzaamheidsprogramma SSW
  • Taart logo's partners SSW

De komende drie jaar gaat Woonstichting SSW in ruim 1575 huurwoningen in de gemeente De Bilt energiebesparende maatregelen uitvoeren. Samen met vastgoedonderhoudsbedrijf Talen West wordt Salverda Bouw de partner van SSW bij de uitvoering van dit duurzaamheidsprogramma. Op maandag 18 juni werden de samenwerkingscontracten ondertekend en eind van dit jaar start het eerste deelproject.

Gemiddeld energielabel B

Directeur-bestuurder Jessie Bekkers-van Rooij: “De energiebesparende maatregelen zorgen voor meer wooncomfort, lagere uitstoot van CO2, minder energielasten en daarmee lagere woonlasten voor onze huurders. Met het duurzaamheidsprogramma investeert SSW circa 22 miljoen om te bereiken dat in 2021 de gemiddelde energieklasse van onze huurwoningen label B is. Daarmee voldoen we aan de voorwaarde die is vastgelegd in het Convenant Energiebesparing Huursector dat de Woonbond, branchevereniging Aedes, beleggersvereniging Vastgoed Belang en het Ministerie van Binnenlandse Zaken in 2012 ondertekenden.”

Gefaseerde aanpak

Het duurzaamheidsprogramma wordt gefaseerd uitgevoerd. Bij elk deelproject vindt eerst deskundig onderzoek plaats welke energiebesparende maatregelen nodig en mogelijk zijn in de betreffende woningen of woongebouwen. Uiteraard betrekt SSW ook de ervaringen en wensen van de bewoners bij het opstellen van het plan van aanpak. Zo mogelijk worden de werkzaamheden gecombineerd met gepland onderhoud.

Samenwerkingspartners

Bij de ontwikkeling en uitvoering van het duurzaamheidsprogramma krijgt SSW begeleiding van Atriensis. Dit bureau is gespecialiseerd in vraagstukken van woningcorporaties op het gebied van energie en duurzaamheid. De vastgoedonderhoudsbedrijven Talen West en Salverda Bouw gaan de werkzaamheden de komende jaren uitvoeren. “Deze deskundige partners zijn gekozen na een zorgvuldig selectieproces. We vertrouwen op een goede samenwerking bij het uitvoeren van het duurzaamheidsprogramma. Voor en met de huurders”, aldus Marco Pater, manager Bedrijfsvoering en Vastgoed van SSW.

Planning

Salverda heeft het project gegund gekregen op basis van EMVI, waarin het Plan van Aanpak een belangrijke criteria was. De komende periode worden alle plannen voor de verschillende complexen uitgewerkt.